AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

teisipäev, 20. aprill 2010

LUGEMISAASTAST


18. märtsil, õppeveerandi eelviimasel päeval tähistati Uulu koolis alanud lugemisaastat ja järjekordset emakeelepäeva näitemänguga "Kui õige loeks?". Seda näidendit ootasid kooliraamatukokku vaatama 7. klass ja õpetaja Ly, kes etenduse kooli jaoks ette valmistasid. Lugu rääkis sellest, kuidas aina arvutisistumise asemel ka vahel mõne raamatu sisse võiks piiluda ja et see päris huvitav võib olla!

Milleks on vaja tähistada emakeelepäeva ja lugemisaastat?

KRISTJAN: Lugemisaastat on vaja selleks, et innustada noorukeid ja lapsi lugema ning huvi tundma eesti kirjanduse vastu üldiselt ajal, mil noori köidab raamatutest rohkem arvuti. Emakeelepäeva peame au sees hoidma, et meelde tuletada meie keele ilu ja puhtust, kutsuma noori enam kasutama õiget emakeelt ja vähem slängikeelt.

RAUL: Oluline on, et suudaksime oma keelt hoida ja säilitada. See, et inimene iga päev midagi lugema peaks on iseenesestmõistetav.

KARL: Emakeelepäeval peaks kindlasti toimuma riigis mõni pidulik sündmus eesti keele ülistamiseks. Igas asulas võiks inimesed raamatukogudes koos käia ja arutleda selle üle, mida huvitavat keegi on lugenud.

KRISTEL: Koolides võiks emakeelepäeval toimuda toredad etteasted ja harivad viktoriinid. Lugemisaasta on käesolev aasta ja seda peaks igaüks endale teadvustama.

KAIRIT: Emakeelepäev peaks olema päev, kus igaüks pöörab veidi rohkem tähelepanu oma igapäevasele keelekasutusele ja sõnavarale. Raamat peaks lugemisaastal olema igaühele kättesaadav.

SANDRA: Emakeelepäeva tähistamine on meil üks ilus traditsioon. Arvan, et lugemisaastal võiks iga eestlane lugeda enam eesti kirjandust ja sellest rohkem teada saada.

ROMET: Koolides toimuvad huvitavad emakeele- ja kirjandusalased üritused, emakeelepäevast räägitakse kindlasti ka televisioonis. 2010 on lugemisaasta, tahan sellest osa saada!

Need on Uulu Põhikooli "Öökulli uudised".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar