AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

neljapäev, 13. mai 2010

Sõpra aita hädas

Uulu metsas, Akaatsia allee ääres, suure kuuse otsas elas Oravaema Lillu oma kolme toreda pojaga - Tupsu, Supsu ja väikevend Villuga. Oravapoisid, nagu lapsed ikka, mängisid päevad läbi. Kaks vanemat venda said omavahel paremini hakkama ja väikest venda oma mängudesse ei võetud. Sellepärast tundis Villu end üksikuna.
Ükskord metsas kuuselt kuusele hüpates oli oravapoiss ettevaatamatu: hüpates suurele kuusele, maandus ta just nii, et okas supsas käppa. Oravapoiss Villul oli väga valus. Ta kükitas kuuse all ja muudkui nuttis valust. Siis proovis ta okast sikutada, kuid seda kätte saada ei õnnestunud kuidagi. Korraga kuulis tema nuttu Lepatriinu Riine ja astus julgelt orava juurde.
"Miks sa nutad?" küsis Lepatriinu Riine.
"Mul on okas käpas ja ma ei saa seda kuidagi kätte."
"Oot, oot, ma aitan sind." Ta sikutas okast, aga ei midagi. Okas ei tulnud ära. Korraga lendas Liblikas Helen oksale ja küsis: "Mis teil siin toimub? Milleks selline kisa?"
Oravapoiss Villu rääkis talle oma murest ja Helen ütles: "Ma proovin ka sind aidata."
Ta sikutas ja sikutas, aga okas ei liikunud käpast kusagile. Kõik olid nii õnnetud ja püüdsid oravapoissi lohutada.
Äkki kostis metsast suminat - summ, summ, summ... ja oravapoisi ninale maandus Mesilane Maaja.
"Mis teil siin lahti on? Terve mets on nuttu täis."
Kõik rääkisid läbisegi, mis oravakesel juhtus. Nad ei saa kuidagi okast orava käpast kätte. Mesilane Maaja mõtles veidi ja ütles: "Aga proovime kõik korraga sikutada."
Kõik olid kohe nõus ja asuti asja kallale. Ning vaata ja imesta, okas tuligi käpast välja. Oravapoiss Villu oli väga õnnelik. Ta kallistas oma uusi sõpru ja tänas neid. Kõik otsustasid nüüd iga päev kuuse juures kokku saada ja lõbusasti mängida. Nüüd ei olnud väikesel Oravapoisil Villul kunagi igav.
Tore, et on olemas sõbrad!
Liblika rühma lapsed

Liblika rühma lapsed külastasid emadepäeva eel raamatukogu, esitasid luuletuse, kinkisid kena joonistusteraamatu ning soovisid ilusat emadepäeva.

Suur tänu, armsad sõbrad!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar