AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

neljapäev, 18. november 2010

Kooliraamatukogus


Uulu Põhikooli õpilased on käinud sageli tundides valla raamatukogus.
Põhjamaade raamatukogunädala üritused otsustasid Helje ja Ly teha kooliraamatukogus.


10. novembri hommikul kogunesid 1.-3. klassi õpilased raamatukokku, mis oli toole ja pinke täis veetud. Laudadel ja riiulitel põlesid küünlad. Lugemisaasta salapärane hommik algas kooliraamatukoguhoidja Ly sõbraliku tervitusega. Tunni teema juhatas sisse Helje.

Vahvad poisid ja tüdrukud lugesid ette katkendeid (pildil Marlon Sülla) Islandi kirjaniku Andri S. Magnasoni raamatust "Sinise planeedi lugu". Selles teoses satuvad Brimir ja Hulda ohtlikku seiklusse, mis viib lapsed läbi pimedate metsade, sügavate orgude ja lennutab neid ringi sinise taeva all.
Igale tublile lugejale kinkis Ly põhjamaade raamatukogunädala kaardi. Esinejatele tehti tugev aplaus. Lapsed lubasid kuuldud lugudest pilte joonistada. Sooviti just raamatukogus neid maalida.

12. novembri hommikul kogunesid raamatukokku 4.-6. klassi õpilased, et kuulata katkendeid Taani kirjaniku Lene Kaaberboli raamatust "Nägija tütar". Ühel päeval kutsutakse raamatu peategelase, 11-aastase Dina ema, draakonite valvatud lossi kurjategijat ära tundma ning seal õpib Dina oma võimeid õigesti kasutama.

Kuulajad selgitasid välja iga klassi tublima lugeja ning need on: Cryslin Sinimäe, Käroli Luur ja Silver Põlgaste (piltidel) - neile kingiti põhjamaade nädala kaardid. Iga lugeja sai lugemisaasta järjehoidja.


Lisaks ühisele ettelugemisele loeti kõikides klassides veel Brian Pilkingtoni raamatut "Islandi trollid" ning iiri muinasjutte raamatust "Torupillid ja haldjad".
Põhjamaade fantaasiakirjanduse maailmas elavad trollid, muumid nõiad ja haldjad. Detsembris saavad Uulu raamatukogu külastajad vaadata laste joonistuste näitust ettelugemise raamatutest ja põhjamaistest olenditest.
Esimese pildi tegi Sirje Kõresaar, teised pildid tegi Ly Kukk.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar