AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

reede, 13. märts 2015

Uulu Öökulli Uudised

Kui palju on Rahvusraamatukogus raamatuid ja kuidas Eestis elavad vene lapsed õpivad eesti keelt?
Seda, mis pealkirjas küsimusena esitatud, käisimegi Tallinnas uurimas meie järjekordsel keeltenädala reisil. Ligi 50 meie kooli õpilast said põgusa ülevaate Eesti Vabariigi ühest suurimast kultuuri- ja teadmiste varasalvest - Eesti Rahvusraamatukogust. Kaunis hoone peidab endas tohutut hulka väärtuslikku kirjandust igale vanusele, igale elualale. Võib arvata, et seal hakkavad toimetama ka osa meie praegustest õpilastest, kui neil jätkub töökust ja sihikindlust jõuda ülikooli ametit õppima. 
Mustamäe Humanitaargümnaasium oli meie reisi teine sihtmärk. Seal õpivad vene lapsed, kelle eesmärgiks on hästi selgeks saada eesti keel. Nende unistuseks on heal tasemel osata veel vähemalt ühte võõrkeelt ning loomulikult ka oma emakeelt vene keelt. Meid võeti vastu lahkelt ja sõbralikult. Koolipere näitas erinevaid ainetunde. Ka meie õpilastele avanes võimalus tundides aktiivselt osaleda. Sõime maitsvat koolitoitu, saime õpilaste poolt korraldatud ringkäigul näha ilusat ja hoolitsetud koolimaja, kus silmnähtavalt valitses eestimeelsus.
Loodan väga, et meie õpilased said aru, kui oluline on õppida erinevaid keeli, see on tõeliselt hindamatu varandus. Ainult seda varandust ei leia niisama lihtsalt vaid järjekindlalt ja visalt tööd tehes. Iga võõrkeeles omandatud sõna või fraas võib kunagi olla määravaks sinu elus. Iga kaunis emakeeles öeldud lause võib jätta sinust mulje kui oma maad ja rahvast austavast inimesest.
Õpetaja Ülle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar