AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

kolmapäev, 11. aprill 2018

Nukitsa konkursil

7. aprillil kuulutas Eesti Lastekirjanduse Keskus välja XIV nukitsa konkursi võitjad - laste lemmikkirjaniku ja lemmikillustraatori 2016. ja 2017. aastal ilmunud lasteraamatute seast. Lastekirjanduse keskuses toimunud auhinnapeole oli lisaks võitjatele kutsutud 70 hääletuses osalenud last üle Eesti, nende hulgas Kaspar ja Richard Uulust. 
Võitjate teoseid tutvustasid lapsed, kes lugesid raamatutest katkendeid ja tegid ka näitemängu. Nukitsamees ja publik arvasid ära raamatu pealkirja. Võitjad said auhinnaks Nukitsa pronkskuju, kolm edukamat kirjanikku-kunstnikku Kultuurkapitali toel ka rahalise preemia.
Pärast söögipausi algas nuputamise mäng. Saalis jagati lastele pliiatsid. Kontrollpuktid olid raamatukogus, Edgar Valteri toas, lastekirjanduse varakabris ja pööningutoas, kus tuli täita erinevaid ülesandeid. Raamatusõber, kes oli kogunud kolm kleepsu, sai osaleda õnneloosis. Richard võitis pliiatsi ja Kaspar sai unemaski.  
Kaks viimast fotot on tehtud Edgar Valteri toas. Eelviimasel fotol tutvus Richard ülesandega. Viimasel fotol ruttas Kaspar kleepsu järele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar