AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

laupäev, 20. märts 2010

EMAKEELEPÄEV

Emakeelepäeval registreeritakse raamatukogus kooliminejad lapsed lugejateks. 9.03. külastasid raamatukogu 6-aastased "Oravad". Nad olid selgeks õppinud luuletuse ja esinesid sellega raamatukogus. Järgnes tugev aplaus ja tehti pikk pai mudilastele ja õpetajatele. Kuna lasteaias oli tüdrukute nädal, siis tutvustati lastele tüdrukute raamatuid: loeti ette katkendeid raamatutest, kuidas tüdrukud peavad käituma. Lastel paluti kodudes rääkida, et reedel saavad neist raamatukogu lugejad. 12.03. räägiti mudilastele emakeelepäevast, loeti ette Raamatupalve lugejale ja lisaks sellele veel üks muinasjutt. Iga laps sai raamatukogust laenata ühe raamatu.
12.03. külastasid raamatukogu ka 5-aastased "Liblikad". Õpetaja soovil oli laudadele välja pandud järgmiste lastekirjanike luuleraamatud: Heljo Mänd, Ellen Niit, Leelo Tungal. Lapsed vaatasid ilusate piltidega raamatuid ja õppisid raamatukogus vaikselt olema. "Liblikad" tundsid huvi, kuidas tuleb hoida raamatukogu raamatut ja kuulasid , kui tädi Helje luges ette Raamatupalve ja lisaks sellele veel ühe luuletuse raamatust "Hea tuju kuju".
18.03. külastasid raamatukogu 2-3-aastased "Lepatriinud". Õpetaja mainis, et neil on käimas raamatunädal ja sellepärast tulidki raamatukokku ekskursioonile. Laste lugemissaalis oli palju uudistamist. Kohe otsiti üles riiul, kus asuvad neile sobivad raamatud. Raamatukoguhoidja ulatas igale lapsele ühe papiraamatu. Siis istuti põrandale ja hakati raamatuid vaatama. Oli ratastega raamatuid poistele, liikuva nokaga loomaraamatuid ja liikuvate piltidega raamatuid. Kui raamat oli vaadatud, siis vahetati seda sõbraga. Osa raamatuid võeti rühma kaasa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar