AVATUD

T K N R 10.00 - 18.00
L 10.00-14.00
Iga kuu viimasel reedel suletud
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt

esmaspäev, 17. mai 2010

Ilus suvepäev

Ühel imeilusal suvepäeval, jaanipäeva paiku, otsustas Oravapere minna jalutama imeilusale aasale, et korjata kauneid lilleõisi, millega saaks oma kodu kaunistada. Kui nad aasal ringi jalutasid ning lilli välja valisid, lendasid nende juurde Lepatriinud, kes olid väga üllatunud nähes külalisi metsast.
"Oi kui meeldiv üllatus!" hüüdsid nad, "kas te tuleksite meile külla? Meil on kodus priskeid lehetäisid ja värsket kasemahla." Aga enne kui Oravad vastata jõudsid, lendasid nende juurde Mesilased, kes olid kuulnud Lepatriinude küllakutset ning tahtsid, et külalised metsast hoopis nende poole tuleksid. "Tulge parem meie juurde!" hüüdsid nad, "meil on maitsvat mett ja puhast allikavett." Aga taaskord, enne kui oravad vastata jõudsid, liuglesid nende juurde Liblikad. Nad olid kogu jutuajamist lilleõitel istudes pealt kuulanud ning hüüdsid: "Ei, ei, tulge ikka meile külla! Meil on magusat õietolmu ja kristallselget vihmavett." Ja nii läksid putukad omavahel vaidlema, et kelle juurde siis külalised metsast lõpuks lähevad.
Oravad vaatasid kraaklevaid putukaid, panid siis pead kokku ja sosistasid midagi omavahel ning lõpuks ütles kõige vanem Orav: "Kallid aasaelanikud, pole ju põhjust tülitsemiseks. Me saame teile kõigile külla tulla ja seda veel samaaegselt. Teeme suure ühise peolaua, kuhu Lepatriinud toovad oma prisked lehetäid ja värske kasemahla, Mesilased toovad oma maitsva mee ja puhta allikavee ning Liblikad toovad oma magusa õietolmu ja kristallselge vihmavee. Meie toome veel omalt poolt krõbedaid käbisid ja mõnusaid metsamarju."
See ettepanek meeldis kõigile ja nii oligi tüli lahendatud. Kõik tegelased kiirustasid toidu järele ning ühiselt kaeti pikk laud aasal kaunite punaste lillede alla. Pidu tuli vahva ning tralliti kuni pimedaks läks. Enne magamaminekut aga võeti ühiselt vastu otsus, et sellist pidu hakatakse pidama nüüd igal suvel jaanipäeva paiku.
Mia Talu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar